2009. november 4., szerda

Ilyen is van Magyarországon, hihetetlen.

Különböző elbeszélések jártak szájról szájra egy akvarisztikai üzletről, ahol van egy őrült, aki mindenféle ritkaságot szerez be, szimplán csak saját maga szórakoztatására. Vad Labirintkomoltyús fajokat.
Gondoltam magamban, hogy ilyen biztos nem Magyarországon történik, hisz nálunk ilyen fajokat "nem lehet eladni". Utána jártam!


A bolt neve Vadon díszállatkereskedés és tényleg megszállottak gyülekezete, de ez viszi előrébb itthon a hobbit!

Lássuk mi is van itt:

Kezdésnek a boltba belépve még egy árva akváriumot sem láttam, de beljebb már akadt pár. Elsőként 4 db akváriumban Betta macrostoma. Igen, nem csalás nem ámítás, Brunei-i Szépség.
Még nem teljesen kifejlettek, de a nemek már szépen láthatóak, 2 pár biztosan van nála!
Az egyik csapat csapvízben úszkál hibátlanul, a többi pedig lágyvízben. Érdekes, hogy a csapvizes macrostoma brigád nagyon jól tolerálja ezeket a körülményeket, jól néznek ki.




A másik különlegesség, ami szintén az egyik legnehezebb labirint faj, a csoki gurámi, avagy, Sphaerichthys osphromenoides. Ők is nagyon jól néznek ki, pedig már régebb óta itt vannak, szintúgy, mint a macrostomák.

Az eladó többször eteti a halait, mint én, szóval tényleg el vannak kényeztetve és a többi állat is egészséges volt, sok gyönyörű növény, vértes harcsák, Arowana!, és még sorolhatnám.

A főnök Csordás Miki, aki nagyon korrekt, tényleg szívén viseli halai, állatai sorsát. A bolt címe Bp. VI. ker. Podmaniczky u. 27

Horváth Balázs Gergő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése